Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Workshop lectoraat Crossmedia bij Growing Games

van spel naar strategische groei

Lezing/College

Wouter Groot, onderzoeker bij het lectoraat Crossmedia van de HvA, gaat een workshop verzorgen bij Growing Games over Business Models.

Business Models

In deze workshop op  8 december bij DGG Utrecht zal Wouter de mogelijkheid bieden aan de deelnemers om gestructureerd naar hun eigen onderneming te kijken. Om deze te analyseren en om te verkennen welke veranderingen interessant kunnen zijn. Past een andere manier van geld verdienen bij mijn aanbod? Welke veranderingen in mijn organisatie moet ik daarbij maken? Zit mijn klant daarop te wachten? Wie is dan mijn klant? Welke formats zijn er al eerder uitgedacht? 

We doen deze analyse aan de hand van het Business Model Canvas, ingeleid met een introductie met een ondernemer uit de media industrie. De continue veranderingen van zijn bedrijf geven een goed inzicht in de keuzes die je kan maken. We reiken je hiermee bouwstenen aan om je eigen business beter te begrijpen en vorm te geven.

De HvA heeft uitgebreide ervaring met business modelling. Wil je meer weten, dan kun je deze publicatie eens doornemen, maar in de sessie krijg je al deze kennis samengebald gepresenteerd:  http://www.hva.nl/binaries/content/assets/subsites/kc-dmci-create-it/assets_1/2015-09-factsheets-bmci.pdf

Over Growing Games

Growing Games is een meerjarig stimuleringsprogramma (2013-2016) om de duurzame groei van de Nederlandse applied game-sector te bevorderen, en is een initiatief van Dutch Game Garden, iMMovator, Dutch Games Association en Economic Board Utrecht.