Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Tweedaagse: Push the Pause Button

Lezing/College

In het programma Train the Trainer van het Amsterdam Creative Industries Network is het alweer tijd voor de 4de editie; Push the Pause Button. Het thema van deze tweedaagse in november is Design Thinking.

Push the Pause Button

Datum: 13 en 20 November 2015 - Locatie: Amsterdam (exacte locatie wordt nog bekend gemaakt)

Tweedaagse

De tweedaagse wordt verzorgd door afgevaardigden van de Design Thinkers Group . De doelgroep voor deze sessie bestaat uit docenten, managers, onderwijskundigen en studenten die het proces van onderwijsontwikkeling willen professionaliseren. De vraag op welke manier Design Thinking kan bijdragen aan onderwijsvernieuwing staat centraal. De volgende onderdelen vormen de rode draad van het programma:

  *   workshops ter verbreding van de mindset

  *   inspiratielunches met sprekers

  *   training in het toepassen van Design Thinking tools.

Er zijn 25 plaatsen voor deelname en er zijn geen kosten aan verbonden.  Op vimeo vind je een impressie van de eerste sessie die in juni 2014 plaatsvond.

 

Pause Button is onderdeel van het Amsterdam Creative Industries Network. ACIN is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Inholland, Hogeschool van Amsterdam en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en fungeert als kenniscentrum voor de creatieve industrie in de metropoolregio Amsterdam. In diverse labs wordt onderzoek gedaan ter stimulering van het innoverend vermogen van de creatieve sector.

Het programma wordt voorbereidt door Fieke Sluijs (Hogeschool Inholland) Eric Reiman (Hogeschool van Amsterdam), Jaap van der Grinten (Hogeschool Inholland) en Helma Weijnandschut (Hogeschool Inholland).