Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Workshop crowdsourcing voor onderwijsinnovatie

Lezing/College

Hoe kan crowdsourcing het onderwijs innoveren? Over onderwijs heeft iedereen wel een mening en ideeën hoe het beter kan. Maar kunnen we die ideeën ook omzetten in een echte verbetering van het onderwijs? Het Lectoraat Crossmedia van lector Harry van Vliet heeft het initiatief genomen om te kijken of crowdsourcing is in te zetten om tot ideeën en realisatie van onderwijsinnovatie te komen. Maar dat doet het lectoraat niet alleen.

Crowdsourcing

Crowd Innovation en C2B -een tweetal crowdsourcing expertisebureaus- zijn benaderd om een kleine groep docenten, studenten en alumni van de HvA en andere hogescholen uit te dagen om met de bovenstaande vraag aan de slag te gaan tijdens een tweetal workshops. Tevens zijn een aantal heldere geesten van verschillende (niet-) commerciële organisaties genodigd mee te werken. De workshops leveren belangrijke input voor het beoogde eindproduct: een landelijk werkend crowdsourcing concept voor onderwijsinnovatie.

Spreker

Tim Meuleman namens C2B 

Aanmelden voor de workshop kan op uitnodiging. Wel is het mogelijk om meer informatie aan te vragen via de betrokken medewerkers. De volgende workshop wordt gegeven op 29 mei 2015, gastspreker is dan Eveline Verbunt namens Crowd Innovation.