Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Workshop: Crowdsourcing voor onderwijsinnovatie

TIJDENS DE ONDERWIJSCONFERENTIE 2015: FUTUREPROOF ONDERWIJS

Lezing/College

Op 9 april 2015 vindt de HvA Onderwijsconferentie plaats: de jaarlijkse dag vol inspiratie en verdieping voor alle HvA-medewerkers. Het thema van de Onderwijsconferentie is dit jaar Futureproof onderwijs. Door het lectoraat Crossmedia zal op deze dag de workshop ''Crowdsourcing voor onderwijsinnovatie'' verzorgd worden.

Deze foto laat een projectgroep zien.

Hoe kunnen wij er als Hogeschool van Amsterdam voor zorgen dat ons onderwijs toekomstbestendig is, en effectief opleidt voor de arbeidsmarkt van morgen? Welke nieuwe ontwikkelingen en innovaties zijn er allemaal in het onderwijs en de beroepspraktijk en hoe kunnen die snel en vanzelfsprekend een plek krijgen in ons curriculum? Wat vraagt dat van de organisatie van ons curriculum en van de dienstverlening door onze organisatie? 

Crowdsourcing is het mobiliseren van een grote groep van mensen met een open vraag om een bepaalde bijdrage te leveren. Het kan dan gaan om het oplossen van een probleem, het gezamenlijk werken aan een grotere opdracht of het ophalen van goede ideeën. In deze workshop maak je kennis met het begrip crowdsourcing en ga je er meteen mee aan de slag in een casus over het verzamelen van ideeën over onderwijsinnovatie via crowdsourcing. De workshop is interactief en bevat ook een aantal best practices. Deelnemers krijgen aan het eind van de workshop het boekje ‘Crowdsourcing’ mee.

VOOR WIE? 

Iedereen

DOOR WIE? 

Harry van Vliet  

Harry van Vliet is HvA-lector Crossmedia bij het kenniscentrum Create-it. Zijn meest recente publicaties gaan over mediastrategie (Mediastrategiespel, 2013), crowdsourcing (Crowdsourcing, 2013) en over het onderzoek van het lectoraat: Cross-mediascapes (lectorale rede, 2014).

Jochen Riester 

Jochen Riester is als onderzoeker van het Iectoraat Crossmedia betrokken bij de projecten Fashion Retail Future en Virtuele Verwachting, Fysieke Beleving. Als docent geeft hij les in methodologie, communicatieonderzoek 
en consumentengedrag bij de HvA-opleiding Communicatie.

Dennis Ringersma 

Dennis Ringersma is ondernemer en organisatieadviseur, docent communicatie bij Avans en projectmedewerker in het lectoraat Crossmedia van Harry van Vliet. Met zijn netwerkorganisatie Toek ontwikkelt hij tools, apps, websites en databases ter verbetering van het (hoger) onderwijs, de overheid en commerciële instellingen.