kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Focusgroepen Rijksmuseum Boerhaave (middag)

Evenement

In opdracht van het Boerhaave museum in Leiden doet de Hogeschool van Amsterdam onderzoek naar de beleving van bezoekers. Je kunt een goede bijdrage leveren aan dit onderzoek. Via focusgroepen wordt onderzocht hoe je de tentoonstelling hebt ervaren.

Je krijgt eerst de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken. Na het bezoek zal je, onder leiding van de onderzoekers, in gesprek gaan over de tentoonstelling met andere bezoekers van het museum. In dit gesprek kun je de ervaringen over het bezoek met elkaar uitwisselen. Uiteraard worden je antwoorden anoniem en vertrouwelijk behandeld. We zijn altijd op zoek naar een divers publiek, dus als jij of iemand die je kent zou willen meedoen, graag! Je krijgt hiervoor een vergoeding van € 20,-. De focusgroepen worden op de volgende momenten georganiseerd:

Rijksmuseum Boerhaave - vernieuwde vaste opstelling
Vrijdag 18 mei (start 10:30 of 13:30)
(Meer info en aanmelden)

Het onderzoek bij deze twee musea past in het kader van een tweejarig project genaamd ‘De Tentoonstellingsmaker van de 21ste Eeuw’. In dit onderzoeksproject wordt gekeken naar manieren waarop tentoonstellingsmakers tentoonstellingen en/of activiteiten beter kunnen laten aansluiten op wensen en behoeftes van het publiek.

Heb je nog vragen over de focusgroep, dan kun je mailen naar Lectoraatcrossmedia@hva.nl. Je kunt je ook gelijk opgeven via de bovenstaande linkjes.