Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Sense in the City Seminar

For active and healthy living

Evenement

Hoe kan sensortechnologie bijdragen aan een gezonde en actieve levensstijl in de stad? De laatste inzichten hierover hoort u op maandag 18 april 2016, tijdens het 'Sense in the City'-seminar in Pakhuis de Zwijger. Dit seminar wordt georganiseerd door het Digital Life Lab van de Hogeschool van Amsterdam.

 

Experts en onderzoekers, het bedrijfsleven, de studenten en de overheid delen op dit seminar de nieuwste ontwikkelingen rondom sensortechnologie, en gaan in discussie over de mogelijkheden en uitdagingen.

Yvonne Rogers, directeur van het Interaction Centre van University College London, zal onder andere ingaan op de relatie tussen sensortechnologie en beweging. Nicky Hekster van IBM Nederland zal uitleggen wat er met de 'big data' gebeurt die de apps en sensoren opleveren.

Ook wordt het nieuwe onderzoeksproject 'BAMBEA' hier gepresenteerd. In dit project kijken HvA-onderzoekers of het beweeggedrag van inactieve Amsterdammers gestimuleerd kan worden door beacons, interactieve bakens, op openbare plekken in de stad te hangen. De beacons geven zo feedback aan de beginnende sporter.

Lector Kracht van Sport Marije Baart de la Faille (HvA/Inholland) leidt het programma van de middag. HvA-lector Digital Life en UvA-hoogleraar Ben Kröse is een van de organisatoren van het seminar.

Keynote sprekers:

  • Yvonne Rogers (University College London)
  • Paul Veugen (Human)
  • Nicky Hekster (IBM Healthcare & Lifesciences)
  • Nelleke Penninx en Laura Hakvoort (Gemeente Amsterdam)

Locatie, datum en tijd

'Sense in the City' vindt plaats op 18 april 2016 van 12.30 -18.00 in de Grote Zaal van Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

Programma

  • 12.30-13.15: Ontvangst met lunch en mogelijkheid tot interactie met demo's
  • 13.15-14.30: Opening, keynote presentaties Yvonne Rogers (UCL) en Paul Veugen (Human), presentatie van het project BAMBEA
  • 14.30-15.00: Pauze en mogelijkheid tot interactie met demo's
  • 15.00-16.30: Keynote presentatie Nicky Hekster (IBM), pitches projecten Gemeente Amsterdam (Nelleke Penninx en Laura Hakvoort), Q&A sessie via Skype met Peter Lewis (Google), panel discussie
  • 16.30-18.00: Afsluitende borrel en mogelijkheid tot interactie met demo’s

Presentaties zullen in Engels gegeven worden.

Aanmelden en meer informatie

Iedereen met interesse voor het onderwerp is welkom op het seminar, zowel HvA medewerkers en studenten als externen. Voor meer informatie over de keynote sprekers, het programma en om aan te melden zie de Sense in the City evenementpagina:

Aanmelden op de Sense in the City evenementpagina

Dit evenement is een parallel event bij het congres  Design & the City. De hoofdorganisator is het Digital Life Lab van de Hogeschool van Amsterdam.