Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Lezing en debat ‘Thuis in de tussenruimte: hoe verbinden we ons digitaal?’

Interactieve bijeenkomst bij Haagse Hogeschool met bijdrage van HvA-onderzoeker Martijn de Waal

Evenement

Digitale media hebben de publieke ruimte tussen mensen ingrijpend veranderd. Dankzij internet en nieuwe media kunnen we ons sociale netwerk flink uitbreiden en verandert onze kijk op de stad. Maar als iedereen gefixeerd is op zijn eigen smartphone, zie je elkaar niet meer staan. Wat betekenen digitale media voor de stedelijke publieke ruimte en de manier waarop stedelingen elkaar ontmoeten?

Denker des Vaderlands prof.dr. Marli Huijer heeft de tussenruimte op de agenda gezet. In deze tweede interactieve bijeenkomst verzorgen Marli Huijer en dr. Martijn de Waal een lezing over hoe we ons digitaal verbinden.

Martijn de Waal is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Play & Civic Media van de Hogeschool van Amsterdam, en als universitair docent mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is mede-oprichter van TheMobileCity.nl, een internationaal platform voor onderzoek naar de rol van digitale media in het stedelijk leven. In 2013 verscheen bij NAi010 Uitgevers zijn boek De stad als interface. Hoe digitale media de publieke ruimte veranderen. 

Gespreksleiding: Frank Meester.

Studenten van De Haagse Hogeschool illustreren met een voorbeeld uit de praktijk hoe ICT de tussenruimte veilig en onveilig kan maken.

Datum en tijd

Dinsdag 1 december 2015, 17.30-19.00 uur
Inloop vanaf 16.30 uur
Locatie: Aula van De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag

Wilt u zich aanmelden?

Toegang is vrij, u kunt zich vóór 26 november 2015 aanmelden via http://exclusief.trouw.nl.