Co-creatie sessie Amsterdam 2025-2050

Thema: The Sustainable City - Woensdag 20 juni

Project

In wat voor een stadsregio willen wij wonen? Amsterdammers en bewoners van de regiogemeenten ontwerpen samen de toekomst van de metropool regio.

Wat is van waarde en willen we behouden en wat moet we toevoegen, bijbouwen, extra toevoegen en aandacht geven? We ontwerpen ter plekke de kaart van stad en regio op weg naar 2050.

In samenwerking met Guido Wallagh (Stad-Forum), Rein Aarts (Oram) en Egbert Fransen (Pakhuis de Zwijger) organiseert Rob Andeweg (Hogeschool van Amsterdam) als start van het WeMakeThe.City-festival -een co-creatie sessie over de toekomst van de stad Amsterdam en de metropoolregio.

Na een inspirerende opening van de nieuwe wethouder Ruimtelijke Ordening en een internationale gastspreker​, gaan we in kleine groepen aan de slag met kaarten van stad en metropoolregio in twee ronden. In Ronde 1 stellen we gezamenlijk vast wat van waarde is, wat belangrijk is en behouden moet worden. In Ronde 2 geven we aan wat er echt moet veranderen met betrekking tot bijvoorbeeld infrastructuur, groen en water, woningen en kantoren, maatschappelijke en economische functies.

Aan het einde van de ochtend levert dat materiaal op dat richting geeft aan de gewenste ontwikkelingen voor de komende jaren en decennia. En dat uitgangspunt kan zijn van verdere sessies om uitwerking van onderdelen tot stand te brengen, samen met de betreffende stakeholders. Immers de stad van de toekomst maken we samen!

20 juni van 09.30-12.00uur
Pakhuis de Zwijger

Meld je gratis aan voor deze co-creatie sessie en ontvang na deelname een gratis Festivalpas!
https://wemakethe.city/nl/programma-item?programid=4210

Contactpersonen HvA: Rob Andeweg

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 26 april 2019

Project Info

Startdatum 20 jun 2018

Contact