Ramon Puras benoemd als decaan faculteit Onderwijs en Opvoeding

4 okt 2017 10:41 | Afdeling Communicatie

Het College van Bestuur heeft Ramon Puras per 1 februari 2018 benoemd tot decaan van de faculteit Onderwijs en Opvoeding. Puras volgt Ietje Veldman op, die 12 oktober vertrekt na 43 jaar werken in het onderwijs. Puras heeft zijn sporen verdiend in het hoger onderwijs en onderzoek, de laatste jaren vooral bij het Amsterdam University College.

Dr. R.A. Puras (Berlijn, 1965) was tot voor kort Director of Education en Vice Dean van het Amsterdam University College, een driejarige liberal arts and science-bacheloropleiding van de UvA en de VU, die in samenwerking met de gemeente Amsterdam in 2009 werd opgericht. Puras was medeontwikkelaar van deze prestigieuze Engelstalige opleiding met een sterk bètaprofiel.

Puras haalde zijn Diplom biochemie aan de Freie Universität Berlin. In 1992 verhuisde hij naar Nederland, waar hij in 1997 zijn PhD voltooide aan het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam. Daarna had hij verschillende onderwijskundige, coördinerende en leidinggevende functies in het universitair onderwijs onder andere bij de Universiteit Utrecht en het VU medisch centrum. Bij al deze functies was Puras ook steeds als docent in het onderwijs werkzaam.

Puras wil de faculteit een toekomstgericht profiel geven dat goed aansluit bij de behoefte van het afnemend veld. “Mijn plan is om het onderwijs aan de faculteit Onderwijs en Opvoeding flexibel en innoverend in te richten met een sterke inhoudelijke ondersteuning door state-of-the-art onderzoek (lectoraten) naar modern onderwijs en pedagogie”, aldus de aanstaande decaan. “Blended-learningstrategieën en een ambitieuze studiecultuur horen hierbij, maar ook onderzoeksprojecten met scholen, de overheid en andere (inter)nationale kennisinstellingen.”

De nieuwe decaan beschikt over een groot maatschappelijk en onderwijskundig netwerk en is vertrouwd met de inzet van het onderwijs en onderzoek voor de stad.