Toets HvA Beheersing Nederlands voor Staatsexamen NT2

5 jul 2019 17:04 | Studentenzaken

Dit jaar waren er veel problemen rond de afname van het Staatsexamen Nederlands als tweede taal (NT2). Voor aankomende studenten die het Staatsexamen niet hebben kunnen maken of die niet tijdig alle onderdelen hebben kunnen behalen als gevolg van de lange wachtlijst, organiseert de HvA éénmalig een alternatief examen.

Om in aanmerking te komen voor deze toets moet je ingeschreven zijn als HvA-student en na de zomer starten met een Nederlandstalige opleiding. Ingeschreven studenten die aan de criteria voldoen, hebben een e-mail ontvangen. Heb je die niet gekregen en denk je dat je wel in aanmerking komt? Het aanmeldformulier en belangrijke informatie over de toets kun je vinden op een beveiligde mijnhva-pagina.

Hoe werkt het verder?

Op de beveiligde mijnhva-pagina kun je alleen inloggen met jouw HvA-ID. Dit HvA-ID kun je vinden in de mail die je van de HvA hebt gekregen na inschrijving. Die mail had de titel "Je inschrijfverzoek aan de Hogeschool van Amsterdam".

Met je HvA-ID kun je inloggen op deze pagina in mijnhva.nl, daar kun je meer lezen over de toets en kun je je aanmelden. Je kunt je tot en met woensdag 10 juli aanmelden!

Lukt het je niet om in te loggen, stuur dan een mail aan toetsingnl@hva.nl.