HvA-student Artur Moeijes finalist ECHO Award HBO 2019

1 jul 2019 11:30 | Studentenzaken

Diversity Talks, een non-profitorganisatie die zich in de metropool Amsterdam inzet voor een inclusieve leeromgeving. Artur Moeijes van de opleiding HBO-ICT aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is met dit initiatief doorgestoten tot de landelijke finale van de ECHO Award HBO 2019. De derdejaarsstudent strijdt samen met drie andere maatschappelijk betrokken studenten om een volledig verzorgde summer course aan de University of California Los Angeles (UCLA) in de Verenigde Staten.

"Ik vind het fantastisch en voel me vereerd dat ik ben genomineerd voor de ECHO Award HBO 2019. Middels deze nominatie, hoop ik medestudenten te enthousiasmeren tot maatschappelijke studentenbetrokkenheid", zegt de student HBO-ICT tegen Studentenzaken. Hij is door de jury van de ECHO Award uitgenodigd om op 27 augustus een presentatie over Diversity Talks te geven.

Diversity Talks

Het bevorderen van diversiteit en inclusie, impact maken zijn de drijfveren van de HvA’er, die een Poolse achtergrond heeft. “Zo heb ik mijn bijbaantje opgezegd omdat ik vond dat mijn tijd beter kon worden besteed met het helpen van anderen, dan alleen aan mijzelf te denken. Dit heeft geleid dat ik sinds kort Diversity Talks heb opgezet.” De maatschappelijk betrokken student heeft eerder een mentorprogramma voor studenten en een platform voor gratis huiswerkbegeleiding opgezet. Beide projecten zijn gericht op de vergroting van diversiteit en inclusie in het onderwijs.

Over de ECHO Award

De ECHO Award wordt jaarlijks uitgereikt door het Expertisecentrum Diversiteitsbeleid. De prijs is bedoeld voor succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond die zich bijvoorbeeld onderscheiden met bovenmatige studieprestaties of door middel van actieve maatschappelijke betrokkenheid. Er zijn prijzen voor hbo- en wo-studenten. Voor de hbo-prijs zijn vier studenten genomineerd. De winnaar wordt op 26 september bekendgemaakt bij het advocatenkantoor Loyens & Loeff in Amsterdam.