Twee HvA-studenten strijden om finaleplaats van ECHO-Award

3 jun 2019 13:19 | Afdeling Communicatie

HvA-studenten Kethia Barigenera (Toegepaste Psychologie) en Artur Moeijes (HBO-ICT) zijn namens de HvA voorgedragen voor de ECHO Award HBO 2019. Doel van de prijs is het genereren van positieve aandacht voor successen van studenten uit de multiculturele samenleving. Op 27 juni wordt bekend of beide studenten doorgaan naar de landelijke finale.

Maatschappelijk betrokken

Kethia Barigenera doet vrijwilligerswerk en coacht jonge vluchtelingen bij hun loopbaan. Jongeren coachen, begeleiden en trainen dat is haar haar droom. “Ik richt me in eerste instantie op jongeren binnen onze samenleving maar wil ook jongeren uit het Afrikaanse land Burundi bereiken. De mensen daar hebben het niet breed en doen er alles aan om te studeren. Mijn drijfveer is om terug te geven wat ik heb gekregen”, zegt de studente over haar land van herkomst.

Impact maken

Bevorderen van diversiteit en inclusie, impact maken zijn de drijfveren van Artur Moeijes. “Zo heb ik mijn bijbaantje opgezegd, omdat ik vond dat mijn tijd beter besteed kon worden met het helpen van anderen, dan alleen aan mijzelf te denken. Dit heeft geleid dat ik sinds kort Diversity Talks heb opgezet”, aldus Moeijes. De maatschappelijk betrokken student heeft eerder een mentorprogramma voor studenten opgezet en een platform voor gratis huiswerkbegeleiding. Beide projecten zijn gericht op de vergroting van diversiteit en inclusie in het onderwijs.

Over de ECHO Award

De ECHO Award wordt jaarlijks uitgereikt door het Expertisecentrum Diversiteitsbeleid. Er zijn prijzen voor hbo-studenten en wo-studenten. Voor de hbo-prijs zijn acht studenten voorgedragen. De winnaar van de finale wordt op 26 september bekendgemaakt. De prijs bestaat uit een volledig verzorgde summer course aan de University of California Los Angeles (UCLA) in de Verenigde Staten.

HvA-student Anita Abaisa (Toegepaste Psychologie) won in 2016 met haar platform Black Ladies Talk de ECHO Award HBO.