Wachtlijst NT2 Staatsexamen: schrijf je alvast in bij de HvA

4 apr 2019 14:45 | Afdeling Communicatie

Er is momenteel een wachtlijst voor het Staatsexamen “Nederlands als Tweede Taal” (NT2). Niet-Nederlandse studenten kunnen hierdoor mogelijk het verplichte diploma NT2 niveau II niet vóór de inschrijvingsdeadline van hun studie bemachtigen.

Terwijl de Hogeschool van Amsterdam (HvA) onderzoekt hoe deze studenten kunnen worden gefaciliteerd kunnen zij zich wel alvast inschrijven voor de studie van hun keuze bij de HvA.

Deadline inschrijving: 1 mei

Voor de meeste studies bij de HvA sluit de inschrijvingstermijn voor het studiejaar 2019/2020 op
1 mei 2019. Wij adviseren studenten die het NT2 diploma nodig hebben maar deze vanwege de wachtlijst bij het Staatsexamen niet vóór 1 mei kunnen bemachtigen, zich toch gewoon in te schrijven via studielink.

Niet-Nederlandse studenten die een Nederlandstalige studie willen doen na een vooropleiding te hebben gevolgd in een ander land zijn verplicht het NT2 diploma te halen voordat zij met hun studie beginnen. De nationaal erkende taalvaardigheidstoets is ook verplicht voor niet-Nederlanders die in Nederland willen werken.

De HvA onderzoekt nu hoe studenten, die verder aan alle inschrijvingseisen voldoen, kunnen worden geholpen.

Meer informatie

Actuele informatie over de Staatsexamen is te vinden op https://www.staatsexamensnt2.nl of telefonisch via 020-525 3844. Mailen kan ook: info@staatsexamensnt2.nl.

Voor antwoord op specifieke vragen over inschrijvingen kan je contact opnemen met centrale studenten administratie van de HvA via e-mail: csa@hva.nl of tel. 020-595 1401.