Frank Kresin benoemd als decaan FDMCI

8 nov 2018 11:19 | Afdeling Communicatie

Het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam heeft Frank Kresin benoemd tot decaan van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI). Kresin volgt Geleyn Meijer op, die in juli 2018 toetrad tot het College van Bestuur. Tot de komst van de nieuwe decaan per 1 februari 2019 leidt Irene Sparreboom de faculteit.

Namens het CvB laat voorzitter Huib de Jong weten erg uit te zien naar de samenwerking met de nieuwe decaan. “Frank Kresin is de juiste persoon op de juiste plaats. Met hem krijgen we een communicatief sterke, verbindende en visionaire collega. Het is mooi dat hij de HvA kent uit eerdere projecten en dat zijn ideeën goed passen bij de missie en visie van onze hogeschool.”

Designlab

Drs. F. J. (Frank) Kresin (Weert, 1972) is momenteel directeur van het DesignLab van de Universiteit Twente. Daar werken studenten, onderzoekers, bedrijven en overheden samen aan het verbinden van wetenschap en samenleving door middel van design thinking.

Kunst, wetenschap en technologie

Zijn loopbaan speelt zich af op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Hij studeerde aan de Nederlandse Filmacademie en behaalde zijn masterdiploma Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna was hij onder meer programmamanager e-learning bij de Digitale Universiteit en directeur onderzoek bij de Amsterdamse Waag Society.

Technologie voor mensen

Kresin heeft een uitgebreid netwerk in de creatieve en ICT-sector. Hij stond aan de wieg van veel R&D-projecten die technologie inzetten om mensen meer mogelijkheden te geven om steden naar hun hand te zetten, waaronder CitySDK, Code for Europe en het Smart Citizens Lab. Ook was hij de initiator van Kies op Maat, dat de mobiliteit van studenten in het hoger onderwijs vergroot.

Verbindingen versterken

Kresin: “Het is mijn ambitie om de verbindingen in de faculteit te versterken: tussen de verschillende opleidingen, tussen onderwijs en onderzoek, tussen FDMCI en de andere faculteiten, en tussen de faculteit en de stad. Ik zie het als een geweldige uitdaging en kijk ernaar uit om met alle betrokkenen  aan de slag te gaan.”