Kraanwater voor het Theo Thijssenhuis

18 apr 2018 18:11 | Afdeling Communicatie

Dinsdagmiddag 17 april om 16.30 uur is in het Theo Thijssenhuis het eerste watertappunt in een HvA-kantine geopend. Het watertappunt is een initiatief van de deelraad FOO in samenwerking met Join The Pipe.

HvA-studenten van het Jaar 2017 Leon ten Have en Joris Kemna pompten nieuw leven in de watertappunten van Join The Pipe in de HvA. Zij bedachten dat het duurzamer zou zijn om kraanwater te drinken in plaats van bronwater. Daarom hebben Ten Have en Kemna een jaar geleden de duurzame Join The Pipe-fles in de kantines van de HvA en de UvA ge├»ntroduceerd.  Ze kregen veel positieve reacties en als uitsmijter werden ze tot HvA Studenten van het jaar 2017 uitgeroepen.

Plastic flessen ontmoedigen

Voor het eerst werd er nu op de Hogeschool van Amsterdam een watertap van Join The Pipe geplaatst in een restaurant. Zo wordt het drinken van kraanwater uit duurzame flessen gestimuleerd en het drinken van bronwater uit plastic flessen ontmoedigd. Het drinken van Amsterdams kraanwater is ook nog eens lekker.

Stroomversnelling

Gesprekken tussen de deelraad van de Faculteit Onderwijs en Opvoeding (FOO) en de decaan brachten het duurzame water in een stroomversnelling. Initiatiefnemer Joris Kemna is blij dat de watertappunten terrein veroveren binnen de hogeschool. "De wereld redden doe je namelijk niet alleen, de eerste stap zetten we samen!"