HvA-masters scoren overwegend goed in Keuzegids Masters 2018

8 mrt 2018 11:18 | Afdeling Communicatie

In de Keuzegids Masters 2018 die vandaag is verschenen, staat de HvA op de derde positie van hbo-instellingen die masters aanbieden. De HvA scoort als hbo-instelling gemiddeld hoger dan de middenmoot.

De HvA is een grote hogeschool, maar wordt in de Keuzegids Masters 2018 tot  de ‘middelgrote aanbieders’ gerekend, omdat daarvoor gekeken wordt naar het aantal masteropleidingen en –studenten. De HvA biedt in totaal zestien masteropleidingen aan, waarvan de master Critical Care nog moet starten. In de Keuzegids Masters 2018 zijn elf masteropleidingen van de HvA beoordeeld. Voor haar hbo-masters krijgt de HvA gemiddeld een score van 62,5.

Gekeken naar de afzonderlijke opleidingen, lopen de oordelen voor de HvA-masters uiteen. Legal Management krijgt met een score van 80 de hoogste beoordeling, en het stempel ‘topopleiding’ van de Keuzegids. Onder andere het onderwijsprogramma van deze master is door studenten als uitmuntend beoordeeld. De overheid heeft onlangs besloten deze HvA-master te bekostigen, omdat die inspringt op een arbeidsmarktbehoefte. Daardoor hoeven studenten voor deze master vanaf komend studiejaar minder collegegeld te betalen.