Youssef el Bouhassani genomineerd als landelijke Docent vh Jaar

20 feb 2018 15:38 | Afdeling Communicatie

Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) heeft Youssef El Bouhassani, HvA’s docent van het jaar 2017, genomineerd voor de landelijke titel Docent van het Jaar 2018. De nominatie volgt op een voordracht van de HvA. Op 21 april zal minister Van Engelshoven (OCW) de prijs uitreiken.

Youssef el Bouhassani is docent Toegepaste Wiskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Afgelopen jaar is hij verkozen tot HvA Docent van het Jaar. Het ISO maakte vandaag zijn nominatie voor de landelijke titel Docent van het Jaar bekend:

"De jury van het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) vindt het mooi om te zien hoe Youssef studenten inspireert, in plaats van enkel informatie zendt. Hiervoor gebruikt hij activerende, innovatieve en creatieve werkvormen die studenten zelf tot nadenken zet. Dit combineert hij met een groot enthousiasme en een open en betrokken houding naar studenten toe. Dit maakt hem heel benaderbaar. Daarnaast deelt hij zijn kennis en ideeën over onderwijs met zijn collega’s. Tot slot is de jury onder de indruk van de manier waarop hij zijn onderwijs blijft vernieuwen en de verbanden die hij legt tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt waar zijn studenten terecht komen", aldus het persbericht.

Het ISO organiseert dit jaar voor de vierde keer de Docent van het Jaar verkiezing. Met deze verkiezing wil de studentenorganisatie aandacht vragen voor goed docentschap in het hoger onderwijs. Ook dit jaar heeft het ISO weer veel aanmeldingen van hoge kwaliteit ontvangen, waarvan de jury vijf topdocenten heeft genomineerd. Op 21 april vindt de verkiezing plaats. Andere genomineerden zijn Giulia Calabretta (TU Delft), Haza Rahim (Universiteit Utrecht), Loes Keijers (Tilburg University) en Monique Hamers (Fontys Hogescholen).