Robert Jan de Boer genomineerd voor ‘Lector van het Jaar’

7 feb 2018 09:37 | Afdeling Communicatie

HvA-lector Aviation Engineering Robert Jan de Boer is door het ISO en ScienceGuide genomineerd voor de titel ‘Lector van het Jaar 17/18’, een jaarlijkse prijs voor wie de beste lector is geweest rond een bepaald thema. Dit jaar waren het ISO en ScienceGuide op zoek naar een lector die de verbinding zoekt tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

De nominatie volgt op een voordracht van de HvA. Andere genomineerden zijn Gerard Schouten (Fontys Hogeschool) en Bram Veenhuizen (Hogeschool Arnhem Nijmegen). Op 7 maart aanstaande bij het HBO-discours van de Vereniging Hogescholen zal de Lector van het jaar bekend worden gemaakt.

Robert jan de Boer is lector sinds 2009. De Boer betrekt bij al het onderzoek van zijn lectoraat een groot aantal afstudeerders die in zogenaamde ‘afstudeerateliers’ samen met docent-onderzoekers werken aan onderzoeksvragen die uit de beroepspraktijk afkomstig zijn. Daarnaast zette hij als lector in 2010 het honours programma van de opleiding Aviation Engineering op dat zorgt voor een brug tussen de arbeidsmarkt en het onderwijs. Tot slot is Robert Jan de drijvende kracht achter de Aviation Academy waarbinnen sinds 2011 al het onderzoek, onderwijs en het organiseren van evenementen is gebundeld.