Youssef El Bouhassani landelijke kandidaat docent van het jaar

29 jan 2018 17:02 | Afdeling Communicatie

De Hogeschool van Amsterdam draagt Youssef El Bouhassani voor als kandidaat voor Docent van het Jaar 2018. De verkiezing wordt georganiseerd door het ISO (Interstedelijk Studentenoverleg), de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland. El Bouhassani werd vorig jaar gekozen tot HvA-docent van het jaar.

Over de verkiezing

Elke hogeschool of universiteit in Nederland mag tot eind januari één kandidaat voordragen voor de verkiezing tot Docent van het Jaar. In februari maakt het ISO een schifting zodat er nog vijf kandidaten overblijven. De uiteindelijke  verkiezing vindt plaats op zaterdag 21 april. De vijf finalisten houden dan een Ted Talk, waarop de jury een winnaar kiest.

Over de kandidaat

El Bouhassani is docent Toegepaste Wiskunde en senior onderzoeker Urban Analytics. Daarnaast is hij data scientist op freelancebasis. Hij is populair bij zijn studenten omdat hij duidelijk en benaderbaar is. Op meerdere manieren brengt El Bouhassani studenten en bedrijven bij elkaar. Daarnaast heeft hij voor mededocenten diverse workshops Inspirerend Docentschap verzorgd, die inmiddels wegens succes verlengd en uitgebreid zijn. El Bouhassani is bezig om het onderwijs te vernieuwen met hulp van Kunstmatige Intelligentie. Hij heeft samen met een bevriende docent instructievideo’s opgenomen. Studenten kunnen zo hun voorkennis opfrissen en alle stof tot aan hun tentamen terughalen. De studenten bekeken de video’s enkele tienduizenden keren.

Uitverkiezing van Youssef el Bouhassani tot Docent van het Jaar bij de HvA