Week van de opvoeding van start bij de HvA

27 sep 2017 09:44 | Afdeling Communicatie

Van 2 tot en met 8 oktober vindt de Week van de Opvoeding plaats. Op 2 oktober organiseert de afdeling Pedagogiek van de HvA, samen met het Nederlands Jeugdinstituut, de opening van die week. Docenten, studenten en professionals wisselen kennis uit en gaan met elkaar in debat over opvoeden en ouderschap. Ook wordt de Bert Prinsenprijs uitgereikt aan een aanstormend pedagogisch talent.

De opening van de week vindt plaats bij het HvA-debatcentrum FLOOR. In een interactief programma wisselen sprekers elkaar af over actualiteit op het gebied van opvoedondersteuning, de internationale ontwikkelingen en ouderschap. Daarnaast komen aan het woord: studenten, Bert Prinsen en de veelbelovendste jonge professional met een vernieuwend initiatief op het gebied van opvoedondersteuning.

De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals en kleurt dit jaar buiten de lijntjes. Zo staat ook de opening in het teken van het thema; wat betekent voor jou ‘buiten de lijntjes’ kleuren? Voor opvoeduitdagingen moet soms ‘out of the box’ worden gedacht. Opvoeders kunnen elkaar inspireren en zelfvertrouwen bieden door de dialoog aan te gaan en ervaringen te delen. De Week van de Opvoeding stimuleert die dialoog.

Je kunt de opening volgen via de livestream