Eerstejaars stromen binnen voor HvA- introductieweek

28 aug 2017 16:45 | Afdeling Communicatie

Meer dan 12.500 eerstejaars studenten zijn vandaag begonnen met de introductieweek aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Gedurende vijf dagen maken zij eerst kennis met alles rond en over hun opleiding en daarna met de HvA in het algemeen tijdens een centrale introductie.

Bewuste keuze

De introductieweek start met drie dagen opleidingsintroductie. “Een bewuste keuze”, zegt Rachel Armbrister, projectleider centrale introductie bij de HvA. “Vorig jaar was de centrale HvA-introductie voor de opleidingsintroductie gepland. Je zag dan toch vaak nieuwe studenten er wat verloren bij lopen omdat ze nog geen kennis hadden gemaakt met klas- of studiegenoten van de eigen opleiding. Nu we het hebben omgedraaid, kunnen studenten eerst contacten opdoen met de mensen uit de eigen opleiding met wie ze vervolgens samen naar de centrale introductie kunnen gaan.”

Vooruitblik

Tijdens de opleidingsintroductie maken de eerstejaars kennis met de studieloopbaanbegeleider, docenten en vooral ook met elkaar. Daarnaast wordt er al een vooruitblik gegeven op de opleidingen, passeren de belangrijkste vakken de revue en worden er allerlei praktische zaken besproken , zoals studieboeken, het gebruik van laptops, de wificodes op de HvA e.d.

KersVers

De laatste twee dagen van de introductieweek organiseert de Amsterdamse studentenvakbond ASVA studentenunie in samenwerking met de HvA het evenement KersVers. Anders dan tijdens de opleidingsintroductie staat KersVers in het teken van kennismaken met de stad Amsterdam en met de HvA in het algemeen.

Concertgebouw of condomerie

Op donderdagochtend is er een keur aan activiteiten in de stad waar studenten gratis aan kunnen deelnemen. Zij kunnen bijvoorbeeld  voor een sportieve invulling van de ochtend door te gaan roeien of zeilen op de Amstel. Of ze kunnen gaan voor een creatief ochtendje Amsterdam in de vorm van een workshop schilderen, boetseren of creatief schrijven. Wie meer op heeft met cultuur kan kiezen voor een lunchconcert in het Concertgebouw, een workshop percussie of salsa. Ook een bezoek aan Artis of de Hortus Botanicus, een rondvaart door de grachten of een bezoek aan de condomerie behoort tot de mogelijkheden.

KersVers festival

In de middag/avond vindt het, eveneens gratis, KersVers festival plaats. Op het Wibauthof, vlak achter het Wibauthuis van de HvA, of in het Wibauthuis zelf presenteren studie-, studentenverenigingen, studentenorganisaties en HvA-diensten zoals de studentendecanen, FLOOR en Boot zich aan de eerstejaars. Het festival wordt opgeluisterd met live muziek.

Sport

Op de laatste dag van de introductieweek staat in de middag de sport centraal. Op het terrein van Sportcentrum Universum in het Science Park kunnen studenten kennis maken met verschillende sporten. Niet alleen de meer algemeen bekende sporten als tennis, volleybal of korfbal presenteren zich, maar ook sporten als lacrosse, frisbee of  bubble ball kunnen worden geprobeerd.

Eindfeest

De enige betaalde onderdelen van de introductieweek zijn een barbecue die eveneens op het Science Park, na afloop van de sportmiddag, wordt georganiseerd en een eindfeest in de Westerunie in het cultuurpark Westergastterrein dat tot in de kleine uurtjes duurt. Voor beide onderdelen zijn nog kaarten te koop: https://www.kersvers.org/eindfeest/tickets/

Actuele informatie over de introductieweek is te volgen via HvA-Facebook en HvA-Instagram.