Fashionshow iNDiViDUALS op HvA-locatie druk bezocht

26 jun 2017 11:37 | Afdeling Communicatie

Een reactie op het opkomende conservatisme – dat is het thema van de nieuwste collectie van iNDiViDUALS, het kledingmerk van Amsterdam Fashion Institute (AMFI), de modeopleiding van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Op 21 juni presenteerden studenten van AMFI ruim vijftig verschillende looks op een overvol Kohnstammhof, één van de HvA-locaties op de Amstelcampus in Amsterdam-Oost.

Nieuwe collectie

iNDiViDUALS is gestart in 2006 als merk voor vrouwenmode. Derde- en vierdejaarsstudenten van de drie afstudeerrichtingen van AMFI, Fashion & Design, Fashion & Management en Fashion & Branding, werken gedurende een halfjaar samen om een nieuwe collectie te ontwerpen, te produceren en in de markt te zetten. Elke collectie wordt gepresenteerd aan liefhebbers, mode-industrie, pers en andere geïnteresseerden.

Conservatieve gedachtegang

Tijdens de 23ste editie van iNDiViDUALS lieten de studenten zich inspireren door onder andere Trump en de Brexit, ofwel: de conservatieve gedachtegang in onze hedendaagse samenleving. Volgens de studenten heeft de mens tegenwoordig gauw de neiging terug te grijpen op het oude vertrouwde.

Foto 1 Individuals

Uit proportie

Met deze collectie pogen de studenten conservatief denkenden een spiegel voor te houden door klassieke items uit proportie te trekken. Manchetten tot aan de ellebogen in plaats van de pols en broekspijpen opgerold tot aan de knie in plaats van de enkel waren geen uitzondering op de catwalk. Volgens iNDiViDUALS is de collectie ‘primair voor vrouwen, maar wie het past mag het dragen.’

Zeshonderd

De fashionshow wordt twee keer per jaar gelopen en werd deze keer voor het eerst georganiseerd op een HvA-locatie. De keuze voor het Kohnstammhof bleek een succesvolle: de organisatie telde zo’n zeshonderd aanwezigen. Na de show kregen zij tevens voor het eerst de mogelijkheid om de collectie te bekijken, te passen en kopen in een pop-up winkel op dezelfde locatie.