Tevredenheid HvA-studenten wederom gestegen

18 mei 2017 00:05 | Afdeling Communicatie

74% van de studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is tevreden tot zeer tevreden over de opleiding. Dat is iets meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) die vandaag zijn gepubliceerd. De tevredenheid van HvA-studenten stijgt hiermee voor het derde achtereenvolgende jaar. Dit jaar vulde 32% van alle HvA-studenten de enquête in.

Zeer content

HvA-studenten blijken ook dit jaar zeer content met de inhoud van de opleiding en over de docenten, twee zaken waar zij veel belang aan hechten. Lees alle resultaten op de website van Studiekeuze123.

Trots

Huib de Jong, rector van de HvA, toont zich verheugd over de uitkomst van de NSE. "Het is geweldig dat de tevredenheid nu voor het derde jaar is gestegen. Met deze score horen wij tot de beste grote hogescholen in de Randstad en daar mogen we trots op zijn. Maar daar staan we niet te lang  bij stil, want het onderzoek wijst ons ook op zaken waar we beter in moeten worden. Die boodschap is helder aangekomen en die pakken we op."

Grootschalige onderzoek

De Nationale Studenten Enquête wordt jaarlijks afgenomen onder studenten van alle hogescholen en universiteiten in Nederland. Het grootschalige onderzoek levert de HvA belangrijke en betrouwbare informatie op over zaken waar studenten wel of niet tevreden over zijn.