Youssef el Bouhassani HvA Docent van het Jaar 2017

4 apr 2017 15:57 | Afdeling Communicatie

Youssef el Bouhassani, docent Aviation bij de faculteit Techniek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), is vandaag uitgeroepen tot Docent van het Jaar 2017. De bekendmaking gebeurde tijdens de jaarlijkse Onderwijsconferentie van de HvA.

El Bouhassani ontving uit handen van HvA rector Huib de Jong een cheque van € 2000 die hij naar eigen inzicht mag besteden aan onderwijsdoelen. Naast el Bouhassani waren nog zes HvA-docenten genomineerd voor de jaarlijkse titel. De verkiezing Docent van het Jaar werd dit jaar voor de achtste maal georganiseerd.

5000 studenten stemmen

De HvA Docent van het Jaar-Verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de ASVA Studentenunie in samenwerking met de Centrale Medezeggenschapsraad van de HvA. Doel van de verkiezing is om het belang van goed docentschap binnen de HvA te benadrukken. In 2017 hebben bijna 5.000 HvA-studenten hun stem uitgebracht voor hun favoriete docent. Hieruit zijn zeven faculteitswinnaars gekomen. Een jury, bestaande uit studenten, heeft vervolgens colleges van deze zeven finalisten bezocht.

Enorm benaderbaar

Volgens het juryrapport is winnaar Youssef el Bouhassani een enorm enthousiaste en charismatische docent die zijn studenten duidelijk op de eerste plek zet. Als docent bij de opleiding Aviation (Faculteit Techniek) betrekt hij zijn studenten door middel van filmpjes en social media bij de lesstof en hanteert hij een eigen leermethode. Youssef is enorm benaderbaar, houdt rekening met de situatie van zijn studenten en staat niet alleen voor de klas, maar vooral naast zijn studenten. Dit straalt hij ook enorm uit. Misschien is dit ook wel de reden dat zijn hoor- en werkcolleges dan ook erg goed bezocht worden. Hij zegt zelf: “Onderwijzen is niet het vullen van een vat, maar het ontsteken van een vlam.” Een filosofie op goed onderwijs waar hij zich enorm voor inzet.

Op plaats twee eindigde docent Lubna Medema-Baroud (faculteit Maatschappij en Recht), Corinne van der Velden (faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie) is derde geworden.

HvA Docent van het Jaar 2017: zeven faculteitswinnaars

V.l.n.r. de zeven faculteitswinnaars die meedongen naar de hoofdprijs: Freek Morren, Klaas de Leth, Corinne van der Velden, Youssef el Bouhassani, Lubna Medema-Baroud, Felix Schot en Neander Houben. Foto: Bert Zuiderveen.