HvA-genomineerden voor Rabobank Ondernemersprijs

12 feb 2015 11:44

Vier studenten van de HvA-opleiding Sport, Management & Ondernemen (SM&O) zijn genomineerd voor de Rabobank Ondernemersprijs 2014. Rabobank kent deze prijs jaarlijks toe aan de student die als zelfstandig ondernemer het meest unieke en haalbare ondernemersidee ontwikkelt voor de sportwereld.

Netband.nl

Niels Schut startte vorig jaar zijn onderneming Netband.nl; een online platform met een nieuwe kijk op de tenniswereld. Via dit platform vinden sporters een medespeler om samen mee te tennissen waar en wanneer ze willen. Verenigingen kunnen op Netband.nl hun tennisbanen aanbieden, hun baanbezetting verhogen en zorgen voor meer ledenwerving en ledenbinding.

Social Sponsoring

David de Vries bedacht Social Sponsoring; een formule voor sportverenigingen die het steeds moeilijker hebben om het hoofd boven water te houden. Met deze tool kunnen sportverenigingen, goede doelen en andere initiatieven gratis sponsorinkomsten binnen halen. Social Sponsoring speelt in op de alsmaar groeiende online consumptie en heeft de krachten gebundeld met de grote online bedrijven van Nederland. Als vrienden, familie en fans een online aankoop doen bij de aangesloten sponsors doneren deze automatisch een bedrag aan de deelnemende organisatie van Social Sponsoring.

M.O.L. Adventures

M.O.L. Adventures van Jasper Barnat en Erik Roodbergen is een initiatief voor de recreatiebranche. De studenten ontwikkelden een concept voor een groot speleologiecentrum in Nederland; een grottenstelsel waarmee bezoekers door ondergrondse gangen kunnen kruipen. Met behulp van crowdfunding hebben zij bijna het benodigde bedrag ingezameld om hun plan uit te voeren.

Prijsuitreiking

De Rabobankprijs wordt woensdagmiddag 18 februari om 16:30 uur uitgereikt door Roy Bleijswijk, accountmanager zakelijke markt bij de Rabobank. Locatie: Hogeschool van Amsterdam, Dokter Meurerlaan 8 in Amsterdam.

De Rabobank Ondernemersprijs

De Rabobank Ondernemersprijs wordt beschikbaar gesteld om jonge zelfstandigen in Amsterdam en omgeving een kans te geven zich te ontwikkelen tot volwaardige ondernemers. De prijs wordt sinds 2010 uitgereikt aan studenten van de opleiding Sport, Management en Ondernemen (SM&O) van de Hogeschool van Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wilko de Graaf, coördinator Ondernemen bij de HvA-opleiding SM&O te bereiken via 06-203 96 722 of w.de.graaf@hva.nl.