Hogeschool van Amsterdam

Delta Lloyd Foundation en HvA gaan samenwerken

10 nov 2014 14:14

Delta Lloyd Foundation en het lectoraat Armoede en Participatie van de Hogeschool van Amsterdam gaan samenwerken. Door middel van onderzoek, het ontwikkelen van interventies en het organiseren van congressen willen Delta Lloyd Foundation en het lectoraat een bijdrage leveren aan het vergroten van de financiële zelfstandigheid van kwetsbare groepen in de Nederlandse samenleving. Het contract is voor twee jaar en loopt eind 2016 af.

Niek Hoek, voorzitter Raad van Bestuur van Delta Lloyd: “Wij zijn zeer verheugd met deze samenwerking. Wetenschappelijk onderzoek stelt ons in staat om onze kennis op het gebied van armoedebestrijding en schuldenproblematiek verder te vergoten. Door het bundelen van onze krachten is Delta Lloyd Foundation beter in staat om de financiële zelfredzaamheid en het financieel bewustzijn van kwetsbare groepen te bevorderen.”

Lector Armoede en Participatie, dr Roeland van Geuns: “Deze samenwerking stelt ons lectoraat in staat om op een breder terrein onze onderzoeksactiviteiten te ontwikkelen. Delta Lloyd Foundation verbindt financiële zelfredzaamheid met economische zelfstandigheid van de mensen die dat kunnen. Deze verbinding raakt het hart van het lectoraat Armoede en Participatie: ook wij koppelen armoede en economische zelfstandigheid. Ons gezamenlijk einddoel is een inclusieve samenleving, waarin meer mensen kunnen meedoen op de arbeidsmarkt- want uiteindelijk is werk de beste weg uit de armoede."

Vrijwilligers helpen burgers bij cursus om financiële zelfredzaamheid te versterken

Vrijwilligers helpen burgers bij cursus om financiële zelfredzaamheid te versterken

Congres Financiële educatie en armoedebestrijding

Op donderdag 13 november 2014 organiseren Delta Lloyd Foundation, het lectoraat Armoede en Participatie en Stichting Innovatie Alliantie het congres ‘Financiële educatie en armoedebestrijding’. Dit congres, dat plaatsvindt in pakhuis de Zwijger in Amsterdam, gaat in op de vraag welke mogelijkheden er zijn om financieel gedrag te beïnvloeden, in het bijzonder via financiële educatie.

Het lectoraat Armoede en Participatie doet sinds 1 maart 2014 ook onderzoek naar de impact van de projecten die Delta Lloyd Foundation ondersteunt. De impactanalyse moet inzichtelijk maken welke effecten de verschillende projecten zelfstandig of in hun gezamenlijkheid hebben gehad op het financiële bewustzijn en financiële zelfredzaamheid van klanten en deelnemers.

Neem voor meer informatie contact op met woordvoering van Delta Lloyd Foundation: +31 (0)20 594 44 88 of met Persvoorlichting HvA: 06-211 56 400
Lees meer op www.deltalloydfoundation.nl

Lees meer over het lectoraat Armoede en Participatie.