Hogeschool van Amsterdam

HvA stimuleert applied game-industrie

11 okt 2013 10:33 | Afdeling Communicatie

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) gaat samen met andere organisaties investeren in games die een bijdrage leveren aan betere en betaalbare zorg in Nederland.

Op 19 september werd het landelijke stimuleringsprogramma Growing Games gestart, een initiatief van Economic Board Utrecht. Ruim 25 partners - waaronder TNO, KPMG en de HvA - bundelen hun krachten om applied gaming te helpen ontwikkelen. De investering wordt bijvoorbeeld gebruikt voor nieuwe gamestudio's, incubators en nieuwe gametechnologie.

Het lectoraat Games & Play van de Hogeschool van Amsterdam, die het initiatief van harte ondersteunt, doet onderzoek naar het ontwerp en gebruik van spel en games voor maatschappelijke innovatie. Ben Schouten richt zich met dit lectoraat vooral op het gebruik van applied games en spelapplicaties, waarin participatie, sociale verbondenheid, groepsdynamiek en empowerment centraal staan. De wereld van applied gaming groeit snel. Growing Games wil start-ups stimuleren, meer banen in de gamesector genereren en baanbrekende oplossingen bedenken die bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen.