Hogeschool van Amsterdam

Samenwerking Hogeschool van Amsterdam en Japanse universiteit officieel

5 sep 2013 11:21 | Afdeling Communicatie

De Hogeschool van Amsterdam en de Japanse Faculty of Information Science and Arts hebben een officiƫle samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Domeinvoorzitter Geleyn Meijer (HvA Media, Creatie en Informatie) en Hirotaka Uoi (hoofd gameopleiding) zetten dinsdag 3 september een handtekening onder het akkoord.

Al sinds 2008 houden beide onderwijsinstellingen zich bezig met de vakgebieden interactieve media en gameontwikkeling. De Hogeschool van Amsterdam toonde interesse in de Japanse universiteit nadat een aantal studenten van Communication and Multimedia Design en Informatica (leerroute Game Development) aangaf belangstelling te hebben voor een minor, stage of afstudeerplek in Japan.

In de overeenkomst is onder andere vastgelegd dat zowel studenten als medewerkers een uitwisselingstraject kunnen volgen. Momenteel zijn er al drie studenten van Kyushu University in Japan die les krijgen op de Hogeschool van Amsterdam. Op haar beurt heeft de Hogeschool van Amsterdam twee minorstudenten naar Japan gestuurd.