Hogeschool van Amsterdam

Hein Daanen nieuwe lector AMFI-Amsterdam Fashion Institute

10 sep 2013 14:32 | Afdeling Communicatie

Het AMFI-Amsterdam Fashion Institute verwelkomt Hein Daanen als expert voor haar nieuwe lectoraat op het gebied van Fashion & Technology. Per 1 september is Hein Daanen verbonden aan CREATE-IT applied research, het kenniscentrum van het domein Media, Creatie en Informatie, waar AMFI onderdeel van uitmaakt. In dit kenniscentrum voeren onderzoekers, docenten en studenten praktijkgericht onderzoek uit in opdracht van de creatieve industrie en ICT sector.

Hein Daanen is bijzonder hoogleraar Thermofysiologie aan de Vrije Universiteit en onderzoeker bij TNO. Bij AMFI start hij met een inventarisatie van bestaande kennis op technisch en creatief gebied. Samen met de medewerkers gaat hij, in combinatie met zijn eigen expertise, een coherent onderzoeksprogramma formuleren. Daanen is gespecialiseerd in 3D antropometrie (toepassingen in maatvoering van kleding) en thermofysiologie (warmtehuishouding in beschermende kleding).

Hij studeerde Bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam. Bij de Universiteit Leiden specialiseerde hij zich in elektrische activiteit van spieren. In 1991 startte hij bij TNO waar hij functies bekleedde van management (afdelingshoofd) tot onderzoeker (Principal Scientist). Hein Daanen heeft ongeveer tachtig wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.