Hogeschool van Amsterdam

AMFI-graduates showen eindwerk in World Fashion Center

8 jul 2013 07:40 | Afdeling Communicatie

Het World Fashion Center lijkt op zijn grondvesten te schudden: harde beats klinken uit de speakers. Fotografen nemen hun positie in, camera’s in de aanslag. Dan komen ze op, de modellen die het afstudeerwerk van de AMFI-graduates showen: AMFI Transit 2013 is begonnen.

Met stalen gezichten, maar tegelijkertijd gracieus deinen de modellen tussen het publiek door, dat in drie rijen verspreid door de zaal zit. Eerst dragen de modellen schotse rokjes, die lange benen onthullen (Tisja Damen), dan weer komen ze op in zwarte stoere, hoekige pakken, alsof het gevouwen origamipoppen zijn (Lara Dijkstra). Opvallend is ook de collectie waarbij de modellen in sportieve, kleurrijke gettostijl opkomen, uitgerust met petjes, bruidssluiers en vlaggen (Anne van den Boogaard ).

Mannencollectie: havoc!

De lieflijke modellen maken plotseling plaats voor reusachtige, brede mannen met maskers, die dreigend tussen het publiek doorlopen. Lange jassen met enorme vierkante schouderpads accentueren hun mannelijkheid. Dit is de collectie Havoc van Jazz Kuipers, die hiermee ook voor de Lichting-show is geselecteerd. Uiteindelijk komen alle afstudeerders op, zij aan zij met één van hun modellen. Zij krijgen een staande ovatie van het publiek.

Expositie van eindwerk

De AMFI-graduates tonen hun collectie niet alleen met deze modeshow, want ook is een expositie te zien van het eindwerk van de 3 afstudeerrichtingen (Fashion & Design, Fashion & Branding en Fashion & Management).

 

 Kijk voor meer foto's op www.amfi.nl/transit.

2D fotografie
garment
garment an ode to skirts