Hogeschool van Amsterdam

Garment Magazine AMFI: ode aan rokken

21 jun 2013 14:08 | Afdeling Communicatie

AMFI - Amsterdam Fashion Institute lanceert over twee weken Garment Magazine. Hiermee viert AMFI het 10-jarig jubileum van haar jaarlijkse independent fashion magazine.

 

Garment is gewijd aan ons favoriete kledingstuk, de rok. Het tijdschrift verkent de culturele, emotionele, technische en historische achtergrond van dit item.

Garment Magazine bevat interviews met ontwerpers die groots denken in rokken, zoals Peet Dullaert, David Laport en Linda Erkens. Daarnaast lees je verhalen over vrouwen die dagelijks rokken dragen en voor de serieuze ondertoon ging de redactie in gesprek met Diane Pernet en Sonny Groo. Het oog wil ook wat: alle illustraties en vier fotoshoots brengen een ode aan de rok en een trend-caleidoscoop verslaat de laatste catwalktrends. Als een soort redactionele kledingkast brengt Garment serieuze mode-informatie op een toegankelijke manier. Met een gelimiteerde oplage van 4.000 stuks een collectors item voor liefhebbers van independent magazines.

Ieder jaar biedt AMFI een groep internationale modestudenten de kans om een innovatief magazineconcept te creëren en publiceren. Het tijdschrift wordt vertaald naar het AMFI jaarboek, een productlijn van tassen & sieraden en online extensies. Het iPad magazine van Garment heeft het mantelpak als thema, en is vanaf 1 juli te downloaden via: www.garmentmag.com/ipad .

Het blad wordt gepresenteerd tijdens het afstudeerevent AMFI Transit op 5 juli in het World Fashion Centre in Amsterdam. Dit jaar is er een speciale foto-expositie om het 10-jarig jubileum te vieren van het Independent Fashion Magazines programma.

Het tiende AMFI magazine wordt op bijzondere wijze gevierd. De hele zomer is Garment Magazine aanwezig in Foam Fotografiemuseum Amsterdam, als bijprogramma van de bijzondere expositie 'Edward Steichen, In High Fashion, the Condé Nast years 1923-1937'. Alle tien edities van het AMFI magazine worden tentoongesteld samen met een film die dit bijzondere lesprogramma documenteert.

De officiële lancering van Garment Magazine is op 6 juli in de by AMFI Statement Store op Spui 23 in Amsterdam. Hier wordt ook de productlijn gepresenteerd en de hele zomer lang verkocht. De verkoopprijs van het magazine is €9,95. Overige verkooppunten van Garment Magazine in Nederland zijn o.a. Athenaeum, Foam en magazineketen International Magazine Store (IMS). Voor meer verkooppunten zie: www.garmentmag.com .