Lectorale rede dr.Ingrid Wakkee

Ondernemen doe je niet alleen

Oratie

Op dinsdag 5 september 2017 om 16.00 uur heeft dr. Ingrid Wakkee, lector ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam, haar lectorale rede uitgesproken in de Kohnstammzaal van het Kohnstammhuis aan de Wibautstraat 2-4 te Amsterdam. Ingrid Wakkee is lector ondernemerschap en coördinator van het HvA-brede Programma Ondernemerschap waarin praktijkgericht ondernemerschapsonderzoek en ondersteuning van ondernemerschap door HvA-medewerkers en studenten centraal staan.

In de rede gaat Ingrid in op de veranderende aard van het ondernemerschap vanuit een social-embeddedness-perspectief. Ze gaat in op de toenemende populariteit van het zelfstandig ondernemerschap en bespreekt ook hoe de organisatie van het ondernemerschap verandert: ondernemingen blijven kleiner, worden meer experimenteel van karakter, werken meer samen maar overleven ook korter. Deze ontwikkelingen vertaalt zij vervolgens naar drie onderzoekslijnen, te weten: collaborative entrepreneurship, entrepreneurial failure & recovery en entrepreneurship education & support.

Tot slot beschrijft zij hoe ze via het lectoraat en het Programma Ondernemerschap een bijdrage wil leveren aan de hogeschool en haar stakeholders.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 5 september 2017