Lectorale rede dr.Ingrid Wakkee

Ondernemen doe je niet alleen

Oratie

Op dinsdag 5 september 2017 om 16.00 uur zal dr. Ingrid Wakkee, lector ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam, haar lectorale rede uitspreken in de Kohnstammzaal van het Kohnstammhuis aan de Wibautstraat 2-4 te Amsterdam. Ingrid Wakkee is lector ondernemerschap en coördinator van het HvA-brede Programma Ondernemerschap waarin praktijkgericht ondernemerschapsonderzoek en ondersteuning van ondernemerschap door HvA-medewerkers en studenten centraal staan.

In deze rede gaat Ingrid in op de veranderende aard van het ondernemerschap vanuit een social-embeddedness-perspectief. Ze gaat in op de toenemende populariteit van het zelfstandig ondernemerschap en bespreekt ook hoe de organisatie van het ondernemerschap verandert: ondernemingen blijven kleiner, worden meer experimenteel van karakter, werken meer samen maar overleven ook korter. Deze ontwikkelingen vertaalt zij vervolgens naar drie onderzoekslijnen, te weten: collaborative entrepreneurship, entrepreneurial failure & recovery en entrepreneurship education & support.

Tot slot beschrijft zij hoe ze via het lectoraat en het Programma Ondernemerschap een bijdrage wil leveren aan de hogeschool en haar stakeholders.

Download uitnodiging

Op dinsdag 5 september 2017 om 16.00 uur zal dr. Ingrid Wakkee, lector ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam, haar lectorale rede uitspreken in de Kohnstammzaal van het Kohnstammhuis aan de Wibautstraat 2-4 te Amsterdam. Ontvangst vanaf 15.30 uur.

U wordt door het College van Bestuur van harte uitgenodigd deze lectorale rede bij te wonen.

Dhr. prof. mr. Huib de Jong Voorzitter College van Bestuur

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 10 juli 2017