Symposium Urban Climate Living Lab

Deze breakout maakt deel uit van de metropolitan conference Climate Proofing the Region

Evenement

Hitte is een steeds groter probleem in de stad. Door klimaatverandering en toegenomen verstedelijking is het belangrijk om hiermee bij de inrichting van de stad rekening te houden. In een aantal workshops ontdekt u zelf waar de knelpunten zitten en hoe u zorgt voor een prettig leefklimaat.

Onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam en AMS doen onderzoek naar de hittebestendige stad. Tijdens dit symposium vertellen zij u over de laatste inzichten over het gebruik van hittekaarten en het effect van maatregelen en de mogelijke richtlijnen.

In de workshops kunt u hiermee zelf aan de slag aan de hand van een aantal interessante cases. Onderzoekers onder u kunnen mee naar buiten voor een  Thermal Walk rondom het Marineterrein. Tijdens dit realtime meetexperiment gaat u op zoek naar de koelste en warmste locaties, om de verschillen te ervaren in luchttemperatuur en gevoelstemperatuur.

Sprekers HvA

• Jeroen Kluck, lector Water in en om de Stad

Dinsdag 18 juni 13.30-16.30 uur
AMS Institute
Meer informatie en aanmelden

Deze breakout maakt deel uit van de metropolitan conference Climate Proofing The Region van 9.30 tot 22.00 in Undercurrent.

Contactpersoon HvA: Tom Schoenmaker (Urban Technology)

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 28 mei 2019