Buurtcommunities special: Je meent het!

Evenement

Commons of, in het Nederlands, de Meent. Abstracte begrippen die steeds vaker vallen in de discussie over maatschappelijke initiatieven. Commons gaat over samenbeheer van hulpbronnen, zoals kennis – denk aan Wikipedia – land – denk aan een stadsmoestuin – of energie – denk aan een energiecoöperatie. Tijdens deze Buurtcommunities special verkennen we één van de kernwaardes van de Commons: het samen organiserend vermogen van initiatieven.

Sprekers HvA

In dit programma over buurtcommunities vertelt Joachim Meerkerk, onderzoeker Urban Management, ons meer over communities als hedendaagse vorm van burger. Centraal staat het perspectief van de mensen die deze communities maken. Wat zien zij als kenmerken van hun groep? Voor welke opgaven staan ze en hoe organiseren ze zich? Wat maakt ze duurzaam en hoe verhouden ze zich tot institutionele partijen? Programma’s om te leren van en over communities.

Donderdag 20 juni, 20:00 - 22:00 uur
ZID theater. De roos van Dekamaweg 1