Hogeschool van Amsterdam

Urban Vitality in Pakhuis de Zwijger

Evenement

We willen oud worden, zo goed en gezond mogelijk. Maar hoe word je vitaal en goed oud? Op dinsdag 26 mei organiseren Pakhuis de Zwijger en de HvA de avond Urban Vitality. Sprekers als professor en lector Digital Life Ben Kröse en onderzoeker Lea den Broeder gaan in op de rol die onze leefomgeving, de stad, daarbij speelt.

Urban Vitality

Gezondheid en vitaliteit zijn niet alleen afhankelijk van individuele keuzes en mogelijkheden, het is ook een sociaal thema dat zich afspeelt binnen de context van een leefomgeving. Met projecten en interventies, die zich richten op het verhogen van de vitaliteit, ligt de focus daarom ook steeds vaker op het woonmilieu; een samenstelling van zowel fysieke als sociale elementen. De harde en de zachte stad.

Hoe beïnvloedt onze omgeving onze vitaliteit?

Maar wat zijn goede leefgewoonten en hoe creëer je een gezonde omgeving? Op welke manier beïnvloedt de fysieke omgeving de vitaliteit? Verschilt ouder worden in de stad van ouder worden op het platteland? Tijdens deze bijeenkomst wisselen stadsgezichten en polderperspectieven elkaar af en gaan we op onderzoek uit!

Kijk voor meer informatie en alle sprekers op de website van Pakhuis de Zwijger.

Bekijk de uitnodiging.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 22 mei 2015