Centre for Applied Research on Economics & Management

Toekomstplannen Jongeren nu echt van start

Kick-off Fieldlab

3 apr 2018 09:40 | Urban Management

Wat gebeurt er als je 18 jaar wordt? Waar moet je beginnen als je ineens alles zelf moet regelen? En wat als je wacht tot het laatste moment?

Volwassen worden kan best lastig zijn. Nilo en Rebecca, leerlingen van het Calvijn College gaven afgelopen maandag een kijkje in hun persoonlijke reis naar volwassenheid. Ze vertelden over de impact die het kan hebben als er wél iemand met je meekijkt, je uitdaagt en begeleidt bij het nadenken over je toekomst. En hoe belangrijk het is dat je zowel mag dromen maar ook realistisch moet blijven.

Fieldlab Toekomstplannen Jongeren

Het interview tussen dagvoorzitter Eltje Bos (Lector Culturele en Sociale Dynamiek, HvA) en de leerlingen was een onderdeel van de Kick-off van het Fieldlab Toekomstplannen Jongeren. Tijdens de kick-off kwam een mix van onderzoekers, docenten, jongeren en gemeentelijke- en jeugdprofessionals bijeen. Met bijdragen van HvA Urban Management onder leiding van Lector Alex Straathof en Themamanager Anna de Zeeuw, Ellie Miedema van de Gemeente Amsterdam (OJZ) en Joanne van der Eijnden van het Nederlands Jeugdinstituut werd de context van de overgang van jeugd naar volwassenheid geschetst.

Deelsessies

In verschillende deelsessies gingen deelnemers aan de slag oms het fieldlab verder vorm te geven. In sessie 1 is storytelling met hulp van Fouad Lakbir en Soufiane Moussouli van Bureau Barel als onderzoeksmethode voor het fieldlab verkend. In de tweede sessie hebben Pink Hilverdink en Joanne van der Eijnden van het NJI getoetst hoe breed of smal er naar de doelgroep gekeken moet worden. En in de derde deelsessie hebben Eelco van Wijk en Anna de Zeeuw van het speerpunt Urban Management de samenwerking van allerlei jongerenorganisaties in kaart gebracht aan de hand van de ervaringen van Abdelhamid Idrissi van Positive Society.

Dankzij alle inbreng kan het Fieldlab Toekomstplannen Jongeren nu echt van start. Wat we gaan doen lees je in de powerpoint van de kick-off of kijk snel op de projectpagina van het Fieldlab.

Meer informatie?

Voor meer informatie of wil jij met jouw organisatie graag meedoen met het onderzoek? Laat het ons weten door een mail te sturen naar projectleider Marian Zandbergen via a.m.zandbergen@hva.nl