Centre for Applied Research on Economics & Management

Willem van Winden geeft Keynote speech op Schmelling Conferentie

Cities in the knowledge economy: Fighting new divides.

2 okt 2017 14:13 | Urban Management

Willem van Winden, Lector Amsterdamse Kenniseconomie is uitgenodigd als keynote spreker op de tweejaarlijkse Reinhold Schmaeling conferentie over stedelijke ontwikkeling in Riga, Letland.

"We leven in een stedelijke wereld waar hoofdsteden als Londen, Berlijn of Amsterdam magneten zijn geworden voor internationaal talent en investering. Grote steden bieden meer kansen, hogere productiviteit en lonen. Zij bieden bredere cultuur-, recreatie- en consumptiemogelijkheden, zodat ze aantrekkelijker zijn voor talent. Kortom, grote steden zijn duidelijke winnaars in een geglobaliseerde wereld, waar investeringen, studenten, geschoolde kennisnemers en toeristen steeds meer mobiel zijn"

In zijn speech gaat Willem van Winden dieper in op trends en ontwikkelingen in de Europese kenniseconomie en de impact ervan op verschillende soorten steden. Daarnaast bespreekt hij beleidsreacties en beleidsimplicaties met voorbeelden uit verschillende Europese steden.

Meer informatie over Livable Cities Forum Riga vindt u hier.