Centre for Applied Research on Economics & Management

24H DAS Innovatie Challenge

Een wereld zonder juridische conflicten en financiële zorgen. Studenten pitchen hun vernieuwende ideeën.

23 nov 2017 08:00 | Ondernemerschap

Conflicten en geldzorgen voorgoed uit de wereld verbannen. Dat klinkt mooi, maar is ook heel ambitieus. Juridisch en financieel dienstverlener DAS organiseert op 23 en 24 november daarom een innovatie challenge en daagt de 75 deelnemende studenten uit om in 24 uur met hun team een oplossing te bedenken waarmee we een begin kunnen maken met een wereld zonder juridische conflicten en financiële zorgen.

Pitchen

Samen met Aimforthemoon en de Hogeschool van Amsterdam (HvA)) heeft DAS een uitgebreid programma samengesteld, dat aansluit bij de onderwijsmaatregelen binnen het IXAnext programma (Innovation Exchange Amsterdam). Deelnemende studenten krijgen onder andere een introductie in de ‘lean start up methode’ en het gebruik van het ‘business model canvas’. Gedurende 24 uur werken studenten in teams toe naar de grande finale: het pitchen van hun teamidee voor de jury bestaande uit onder andere Eric Pouw, algemeen directeur DAS, Ingrid Wakkee, Lector entrepreneurship HvA en Niek Karsmakers, entrepreneur en partner Aimforthemoon

Eric Pouw, algemeen directeur DAS: ‘Innoveren zit in het dna van DAS. We blijven vooral kijken naar waar de kansen liggen om zowel de juridische als de financiële problemen van mensen te kunnen oplossen, en nog beter, te voorkomen. We laten ons daarbij graag inspireren en verrassen door vernieuwende ideeën en de 24H DAS Innovatie Challenge is hiervoor een mooi platform. Het biedt studenten bovendien de kans om ervaring op te doen met het bedenken en uitwerken van een innovatief business concept.’

De jury kiest de drie beste ideeën uit. Het doel is dat deze concepten na de challenge daadwerkelijk verder worden ontwikkeld.

Over DAS

DAS maakt het recht toegankelijk voor iedereen. Al ruim vijftig jaar helpt DAS particulieren, bedrijven en overheden bij juridische geschillen. Verzekerd of niet verzekerd. Naast juridische bijstand zorgt DAS voor financiële continuïteit door bedrijven, overheden en instellingen te helpen om debiteurenrisico’s te voorspellen, te voorkomen en beheersbaar te maken.

Over Aimforthemoon

Aimforthemoon versnelt innovatie bij grote bedrijven. Niet door te praten, maar door te doen. Teams van ervaren ondernemers zetten uitdagingen om in nieuwe producten, dientsten en bedrijven. Altijd vanuit de filosofie: dream big, start small.

Over IXA

IXA is the expert interface between Amsterdam-based academic institutions and parties interested in their research findings and knowledge.

Voor verdere informatie en het programma zie de website van DAS.

Logo van 24H DAS Innovatie Challenge