Centre for Applied Research on Economics & Management

Winnaars voorronde DEM Research Award

Marion Smit en Boris van Minnen winnen de DEM voorronde van de Research Award!

13 okt 2015 00:00 | CAREM

Marion Smit, docent bij de deeltijdopleidingen van DEM en promovenda bij het lectoraat Corporate Governance and Leadership, gaat door naar de halve finale van de Research Award met haar onderzoek: Is it a bird? No! Is it a plane? No! It is Finance Man! , over morele moed in finance. Boris van Minnen, 4de jaars student Commerciƫle Economie, doet mee met zijn onderzoek: Denk globaal doe lokaal. 'Hoe kan het dat cross-border e-commerce zoveel potentie biedt, maar dat lang niet iedere ondernemer over de grens verkoopt?'

De HvA Research Award is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waarin studenten, docenten en onderzoekers van de HvA in maximaal 4 minuten hun onderzoek presenteren. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen op kwaliteit van het onderzoek, belang voor de maatschappij en beroepspraktijk, belang voor het onderwijs en de presentatie.

Op dinsdag 27 oktober vindt om 13:00 uur de halve finale van de Research Award plaats bij FLOOR in het Kohnstammhuis.

Hier zullen alle kandidaten van de domeinen hun onderzoek presenteren in 4 minuten voor een deskundige jury. De jury bepaalt vervolgens welke vier medewerkers en vier studenten doorgaan naar de finale. De presentatie van de middag is in handen van Luuk Heezen.

De jury bestaat uit vijf leden:
1.    Ad de Graaf, dir vereniging Hogescholen, Onderzoekskwaliteit, voorzitter
2.    Malcolm Biezeveld, Docent van het Jaar, Meerwaarde voor het Onderwijs
3.    Khashayar Ghiabi, Pakhuis de Zwijger, Meerwaarde voor de stad/maatschappij
4.    Rik Bleeker, Amsterdam Economic Board, Meerwaarde voor bedrijfsleven
5.    Paul van de Water, HvA, Presentatie