Centre for Applied Research on Economics & Management

International Financial Contagion wint voorronde Research Battle 2012

21 feb 2012 16:51 | CAREM
Michel Knoppel heeft met zijn onderzoek "International Financial Contagion" de voorronde van de HvA Research Battle 2012 gewonnen. De docent Bedrijfseconomie aan de HvA en promovendus bij de onderzoeksgroep Macro-economie & Internationale Economie van de UvA was één van de elf deelnemers die hun onderzoek presenteerden in deze domeinbrede battle. Op 13 maart zal Michel het domein Economie en Management/HES vertegenwoordigen tijdens de grote HvA Research Battle 2012 in het Kohnstammhuis.
International Financial Contagion

Michel Knoppel deed al onderzoek naar de mate waarin de Nederlandse huizenmarkt "besmet" is door de ontwikkelingen op de Amerikaanse huizen- en hypothekenmarkt. In het vervolgonderzoek gaat hij analyseren hoe de schuldencrisis in Europa zich als een olievlek kon uitbreiden en welke mechanismen daarin een rol speelden. Als we beter begrijpen hoe financiële besmetting precies werkt, kunnen we maatregelen nemen om dit te voorkomen of te verminderen ( samenvatting van het onderzoek ).

Voorzitter van de jury, Willem van Winden,over "International Financial Contagion":

"Financiële besmetting is een actueel thema dat iedere dag in het nieuws is. Voor studenten is het belangrijk om achter de huidige financiële systemen te kunnen kijken en zo de complexe wereld waarin we leven beter te begrijpen. Als jury vonden we dat Michel het talent heeft om mensen mee te slepen in het onderwerp. Hij slaagt erin om complexe materie op een boeiende manier voor het voetlicht te brengen zodat het gaat leven voor het publiek. We zien zijn optreden in de finale vol vertrouwen tegemoet." HvA Research Battle 2012

De HvA organiseert jaarlijks een wedstrijd voor alle HvA'ers die onderzoek doen. Er vinden zeven domeinvoorrondes plaats. Op 13 maart strijden alle finalisten om de titel Winnaar van de HvA Research Battle 2012, die van 19.00 tot 21.00 plaatsvindt in het Kohnstammhuis . Het wordt een feestelijke presentatie met verschillende muzikale en andere intermezzo's.

In de finale jury: Jet Bussemaker, Marcelle Peeters, Louis Tavecchio, Wijnand Duyvendak, Paul van de Water. Zij kiezen ter plekke een winnaar die € 2.000,- aan reischeques mee naar huis neemt. Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt (Ipad). Tijdens de Onderwijsconferentie op 29 maart wordt een filmpje vertoond over de wedstrijd en houdt de winnaar nogmaals zijn winnende presentatie.