Centre for Applied Research on Business and Economics

Hogescholen en branche lanceren kennisportaal voor retail

5 feb 2019 11:37 | CAREM

Twaalf Nederlandse hogescholen en universiteiten, verenigd in het Retail Innovation Platform, hebben vandaag samen met brancheorganisaties INretail en Thuiswinkel.org een kenniswebsite voor de retailsector gelanceerd: retailinsiders.nl.

Het doel van Retail Insiders is cijfers en kennis over de retailsector beter toegankelijk te maken voor retailers door deze te bundelen op één centrale website. Het Retail Innovation Platform, dat kennisinstellingen vertegenwoordigt die onderzoek uitvoeren naar retailinnovatie, is een belangrijke kennisleverancier voor Retail Insiders.

Lector Digital Commerce van de Hogeschool van Amsterdam en voorzitter van het Retail Innovation Platform Jesse Weltevreden: “Met praktijkgericht onderzoek willen we retailers helpen om te innoveren, maar de kennis die we ontwikkelen bereikt lang niet alle retailers. Retailinsiders.nl is een prachtig medium om de kennis die we ontwikkelen te delen met de sector.”

Verbinding retailsector en kennisinstellingen

Naast het delen van kennis, wil het Retail Innovation Platform, het via Retail Insiders makkelijker maken voor retailers om in contact te komen met kennisinstellingen voor stageplaatsen, opleidingen en onderzoeksopdrachten.

Onderzoeksvragen uit de praktijk signaleren

Vijf retailinnovatiethema’s worden op retailinsiders.nl beschreven: ‘veranderend consumentengedrag & nieuwe businessmodellen’, ‘data-driven retail & e-commerce’, ‘customer experience & technologie in de winkel’, ‘circulaire concepten & duurzaamheid’ en ‘toekomstbestendige winkelgebieden’.

Over het Retail Innovation Platform

Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken door samen met retailers en andere stakeholders, zoals overheden en vastgoedpartijen, onderzoek uit te voeren dat gericht is op de ontwikkeling en succesvolle toepassing van nieuwe kennis voor de sector.