Centre for Applied Research on Economics & Management

Van den Buuse promoveert op businessstrategieën duurzame energie

28 jun 2018 16:56 | CAREM

Docent-onderzoeker van de HvA Daniel van den Buuse is op 26 juni aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd, waar hij zijn proefschrift 'Business strategies in sustainable energy' verdedigde.

Van den Buuse onderzoekt in zijn proefschrift Business strategies in sustainable energy de strategieën die bedrijven gebruiken om technologieën voor duurzame energieproductie en –consumptie te ontwikkelen en vermarkten. Daarbij besteedt hij aandacht aan de cruciale rol die multinationals spelen bij het agenderen van onderwerpen op het gebied van globale duurzaamheid. Hij is tijdens zijn promotie begeleid door promotor prof. J.E.M. Kolk (UvA) en copromotor dr. W. van Winden (HvA).

Van den Buuse (1984) is afgestudeerd in Business Studies (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam, en studeerde een summer semester aan de University of California, Los Angeles (UCLA). Voordat Daniel zich in 2012 als docent en onderzoeker verbond aan de Hogeschool van Amsterdam (domein Business en Economie), werkte hij sinds 2010 als onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam (Amsterdam Business School) aan verscheidene onderzoeksprojecten.