Centre for Applied Research on Economics & Management

Alliance for Responsible Denim inzending voor Research Awards

4 okt 2017 15:38 | CAREM

Op 7 december vindt de finale van de Research Awards plaats, maar eerst worden op 16 oktober de nominaties bekend gemaakt. 'Collaborating with competitors to improve sustainability: the Alliance for Responsible Denim' is de inzending van de Faculteit Business en Economie.

De mode-industrie wordt geconfronteerd met vele complexe uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. De denim industrie in het bijzonder wordt vooral bekritiseerd vanwege haar vervuilende en schadelijke productie. Een ‘duurzamere’ productie van denim, met name het verminderen van het gebruik van water, chemicaliën en energie, vraagt om de samenwerking tussen verschillende betrokken partijen, waaronder concurrerende denim merken.

Door de samenwerking tussen deze verschillende partijen kunnen kennis en middelen worden gedeeld en veranderingen worden bewerkstelligd op een schaal die er toe doet. De samenwerking tussen concurrenten is echter zeer complex.

Dit project brengt toonaangevende denim merken bij elkaar om gezamenlijk stappen te zetten richting een meer duurzame productie praktijk, voornamelijk door het ontwikkelen van standaarden en benchmarks voor het gebruik van hulpbronnen tijdens de productie en het creëren van best practices voor een effectieve samenwerking met concurrenten.