Hogeschool van Amsterdam

Centre for Applied Research on Economics & Management

‘Studiesucces en Diversiteit, en wat hbo-docenten daarmee te maken hebben’

6 mrt 2014 00:00 | CAREM

De bijeenkomst 'Studiesucces en Diversiteit, en wat hbo-docenten daarmee te maken hebben' van 11 februari in FLOOR heeft meer dan 100 bezoekers getrokken. Uit het hele land zijn collega's gekomen om te luisteren naar de uitkomsten van dit drie jaar durend onderzoek.

Studiesucces en Diversiteit

Aanleiding van het onderzoek was het immer groeiend aantal studenten en de diversiteit van de studentenpopulatie aan de hogescholen. Het succes van de hogescholen lijkt in toenemende mate af te worden gemeten aan het rendement. Het lectoraat HRM onderzocht de impact van die ontwikkeling en vroeg aan docenten welke betekenis zij toekennen aan studiesucces en diversiteit. Er zijn gesprekken gevoerd met 25 docententeams van de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Rotterdam. Het resultaat is een publicatie waarin vraagstukken centraal staan waarmee docenten worstelen en hoe zij een antwoord formuleren op die vraagstukken.

De onderzoekers zijn tijdens de bijeenkomst van 11 februari ingegaan op de implicaties die de gevonden inzichten voor het hbo kunnen hebben. Om de dialoog te stimuleren tijdens deze bijeenkomst is aan verschillende collega's van docent tot opleidingsmanager, van stafmedewerker tot bestuurder, gevraagd om te reageren op de uitkomsten van het onderzoek studiesucces en diversiteit.

Het resultaat was een interessante interactie tussen de aanwezigen. Heb je de bijeenkomst gemist en wil je weten hoe collega's denken over deze onderwerpen dan kun je het webcollege terugkijken.
Bij vragen kun je contact opnemen met Najat Bay n.bay@hva.nl