Hogeschool van Amsterdam

Centre for Applied Research on Economics & Management

“Fintech: De toekomst van de financiële sector”

Met Marcel Gerritsen, Directeur financieringen Rabobank

Workshop

Als onderdeel van het congres "De Economie van de Toekomst" vindt de volgende workshop plaats: “Fintech: De toekomst van de financiële sector”

Na een korte introductie van de lector gaan gevestigde partijen in gesprek met uitdagers over de toekomst van de financiële dienstverlening. Hoe gaan de banken er in de toekomst uitzien en welke nieuwe bedrijven ontstaan? Een gesprek tussen een innovatieve grootbank en een aanstormend fintech bedrijf.

De HvA voert momenteel tal van spraakmakende onderzoeksprojecten uit waarin de toekomst van de financiële sector centraal staat. Zo is de HvA samen met Hogeschool Utrecht leidend op het gebied van onderzoek naar gestapeld financieren voor het MKB. Wat voor kansen biedt dit voor MKB bedrijven en de Nederlandse economie in het algemeen?

Aanmelden voor deze workshop als HvA medewerker

Aanmelden voor deze workshop als externe kan via een mail aan a.e.van.der.steen@hva.nl

Marcel Gerritsen is working for Rabobank as Executive Vice President, and is member of the Management Team Corporate Banking The Netherlands.

He is responsible for the credit portfolio for the Dutch SME business, as well as for the change agenda for lending. Rabobank is at the forefront of efficiency and innovation in the SME Lending space in the Netherlands, through concepts as ‘Rabo & Co’ (a hybrid lending online marketplace platform), ‘SME Lending in one day’ (an efficient high tech/high touch credit process for loans up to EUR 1 mln), ‘Meet & Grow’ (a physical marketplace for funding for fast growing companies).

Marcel joined Rabobank in 1998, and has held various roles in the international franchise of Rabobank (a.o. SVP Acquisition Finance, Global Head Project Finance) and the domestic franchise (Board of Rabobank Rotterdam).

Marcel holds 2 Master Degrees in Economics and Financial Economics.

Niels Turfboer is managing director voor Spotcap in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. Spotcap is een online financieringspartner voor het MKB. Het hoofdkantoor is gevestigd in Berlijn met lokale kantoren in Londen, Amsterdam, Sydney, Barcelona en Auckland. Niels heeft ruim 15 jaar ervaring in het Europese bankwezen en financiële dienstverlening. Voorafgaand aan Spotcap was Niels werkzaam bij MarketInvoice, een van de grote MKB-FinTechs in London. Verder heeft hij bij ABN AMRO en ING gewerkt in Nederland en Frankrijk. Naast zijn huidige functie bij Spotcap bekleedt hij functies in de raad van bestuur van Fiduciam en Alterest Investment Technologies. Hij behaalde zijn MBA aan IE Business School in Madrid en specialiseerde zich in Strategy and Finance aan de NYU Stern School of Business in New York.

Zaal: 0.008

Fraijlemaborg 133

1102 CV Amsterdam

 

Gepubliceerd door  CAREM 25 september 2017