Hogeschool van Amsterdam

Centre for Applied Research on Business and Economics

Lezing lector Lori DiVito over hobbels en oplossingen op weg naar duurzame denim

Evenement

Over de uitdagingen en oplossingen op weg naar duurzame denim. Hoe werken we beter samen?

De Alliance for Responsible Denim (ARD) onderzoekt nieuwe mogelijkheden voor een schonere en slimmere industrie door iedereen, van denimmerken en fabrieken tot de consument, erbij te betrekken. Iedereen heeft namelijk wel iets van denim in zijn kast liggen. Het project richt zich op de keten van de denim-industrie.

Tegen welke uitdagingen lopen merken, ondernemers en initiatieven aan en welke innovaties bieden oplossingen? We gaan in gesprek met brands en experts over manieren om meer impact te maken.

De lezing van lector Collaborative innovation and entrepreneurship Lori Divito is onderdeel van de reizende expositie Denim Democracy. De expositie toont aan de hand van onderzoek van DiVito dat ten grondslag ligt aan het project Alliance for Responsible Denim (ARD) het belang van samenwerking tussen concurrenten bij een duurzame productie aan en op wat voor manier deze effectief in te zetten is. 

Naast lezingen over dit onderwerp staan bruikbare workshops voor consumenten van jeans op het programma tijdens de rondreizende tentoonstelling.
 

 

Het evenement vindt plaats in Circl, waar ook de expositie Denim Democracy op dat moment wordt gepresenteerd.

Meer over de expositie Denim Democracy

Gepubliceerd door  CAREM 9 oktober 2018