BOOT

BOOT zoekt stagiaire Jeugd en Educatie

27 nov 2015 16:06 | BOOT

BOOT is per direct op zoek naar een derdejaars Pedagogiek student die het team Jeugd en Educatie komt versterken. Tijdens je stage ga je aan de slag als studentmedewerker binnen het programma Schoolwerkondersteuning. Als studentmedewerker begeleid je o.a. de eerstejaarsstudenten, houd je intakegesprekken en ga je zelfstandig te werk als locatiecoördinator van het programma op een basisschool in de wijk.

Als stagiair word je deel van een team van jonge ambitieuze mensen en krijg je de mogelijkheid echt iets te betekenen voor wijkgericht werken in de stad Amsterdam en haar groot stedelijke uitdagingen. Ben je zelfstandig, toon je initiatief en heb je een flinke dosis maatschappelijke betrokkenheid, dan is deze stage echt iets voor jou!

Jouw takenpakket

• Meewerken, ontwikkelen en evalueren bij het programma ‘Schoolwerkondersteuning’;
  • Het houden van intakegesprekken met ouders van de deelnemende leerlingen;
  • Het coachen en begeleiden van eerstejaarsstudenten;
  • Het geven van trainingen en workshops aan eerstejaarsstudenten;
  • Het meewerken en opzetten van ouderbijeenkomsten in samenwerking met andere organisaties;
  • Het in kaart brengen van een netwerk rondom de verschillende projecten en dit netwerk uitbreiden;
  • Ondersteuning bieden bij het opzetten en het ontwikkelen van nieuwe projecten rondom thema’s zoals ouderbetrokkenheid, armoede en taalontwikkeling bij kinderen.

Profiel

• Je bent een derdejaars student (SPH, Pedagogiek, MWD, TP) van de Hogeschool van Amsterdam;
  • Je bent maatschappelijk betrokken en geïnteresseerd in grootstedelijke problematiek;
  • Je werkt zelfstandig en toont initiatief;
  • Je beschikt over sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift.

Motivatie en CV

De stage is voor 3 à 4 dagen in de week. Geïnteresseerd? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar  e.verspoor@hva.nl.