BOOT

BOOT zoekt stagiaires Wijkeconomie

11 jun 2015 16:35 | BOOT

BOOT is per 1 september 2015 op zoek naar twee derdejaars studenten die het team Wijkeconomie komen versterken.

Binnen het BOOT-thema Wijkeconomie ga je werken aan het project ‘de Amsterdamse Zaak’ (binnen de huidige vorm en aan de doorontwikkeling). De huidige vorm, in samenwerking met het DWI, behelst het ondersteunen van (ex-)ondernemers bij het op orde krijgen van hun financiële administratie, met als eindresultaat dat zij succesvol belastingaangifte kunnen doen en door kunnen stromen in een schuldhulpverleningstraject. In dit kader coach je drie mbo-studenten, met als doel het op orde krijgen van de financiële administratie van deze (ex-)ondernemers.

Daarnaast werk je, op basis van de ervaringen die tot nu toe zijn opgedaan, aan een verdere invulling van de samenwerking tussen het DWI en de HvA om zo het project uit te bouwen tot een volwaardig programma. Dit volwaardige programma moet een compleet dienstenaanbod worden voor actieve ondernemers (vanuit het DWI, maar ook voor lokale starters en ondernemers in de wijk) in de vorm van voorlichtingen, consults, trainingen en workshops.

TAKENPAKKET

• Begeleiden van (ex-)ondernemers binnen de huidige opzet van ‘de Amsterdamse zaak’;
  • Onderzoeken en doorontwikkelen van het programma ‘de Amsterdamse Zaak’;
  • Coördinatie van het bureau Wijkeconomie (administratieve en organisatorische processen van het gehele thema).

PROFIEL

• Je bent een derdejaarsstudent Bedrijfseconomie;
  • Je bent maatschappelijk betrokken en geïnteresseerd in grootstedelijke problematiek;
  • Je werkt zelfstandig en toont initiatief;
  • Je beschikt over sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift.

Als stagiair bij BOOT word je deel van een team van jonge ambitieuze mensen en krijg je de mogelijkheid echt iets te betekenen voor wijkgericht werken in de stad Amsterdam en haar grootstedelijke uitdagingen.

De stage is van augustus 2015 tot en met januari 2016, vijf dagen per week. Je werkt afwisselend bij het DWI en op de BOOT-locaties. De stagevergoeding is 350 euro per maand.

Geïnteresseerd? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv voor 1 juli 2015 naar Hannah Simonse.