BOOT

BOOT zoekt stagiaire Wonen, Werken en Geld

29 apr 2015 14:02 | BOOT

BOOT is per 1 september 2015 op zoek naar een derdejaars student die het team Wonen, Werken en Geld komt versterken. Centraal binnen het thema Wonen, Werken en Geld staat het programma Spreekuren.

Je gaat 10 maanden aan de slag als medewerker maatschappelijk werk in één van de Amsterdamse aandachtswijken in Amsterdam Nieuw-West, Oost of Zuidoost. Je gaat zelfstandig de Spreekuren uitvoeren, waarbij je ondersteuning krijgt van professionals. Je wordt daarbij deel van een team jonge ambitieuze mensen en krijgt de mogelijkheid echt iets te betekenen in de buurt. Ben je zelfstandig en geïnteresseerd in een brede doelgroep, dan is deze stage echt iets voor jou!

• Je bent derdejaars Maatschappelijk Werk en Dienstverlening-student;
  • Je bezit goede contractuele en communicatieve vaardigheden;
  • Je bent maatschappelijk geïnteresseerd;
  • Je bent ondernemend en onderzoekend;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrikt;
  • Zelfstandig werken is voor jou geen probleem;
  • Sterke voorkeur voor een student met het uitstroomprofiel Integraal Sociaal Werk;

Taken

• Vaststellen van de hulpvraag van bewoners, op (psycho)sociaal-maatschappelijk gebied;
  • Het begeleiden van bewoners, op (psycho)sociaal-maatschappelijk gebied;
  • Actief gebruik maken van (de expertise van) samenwerkingspartners;
  • Onderhouden en gebruik maken van de sociale kaart;
  • Stimuleren en bevorderen zelfredzaamheid van bewoners;
  • Een overzichtelijk dossier bijhouden en deze indien nodig overdragen;
  • Professionele houding aannemen;
  • Zorgen voor een vertrouwensband met bewoners.

De stage is voor een periode van 10 maanden en start in september 2015 voor 4 dagen in de week.

Geïnteresseerd? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv voor maandag 4 mei 2015 naar Melanie Verhoef.