BOOT

Werkbezoek Muriël Dalgliesh

Voorzitter bestuurscommissie Zuidoost

17 nov 2014 10:50 | BOOT

Afgelopen woensdag 12 november is Muriël Dalgliesh in gesprek gegaan met studenten van de BOOT-spreekuren, De Keukentafel en de minor psychologie van de studiekeuze en loopbaanbegeleiding over diverse vraagstukken in Amsterdam Zuidoost. De voorzitter van de bestuurscommissie Zuidoost kwam op bezoek om zich te laten informeren over de ontwikkeling van BOOT Zuidoost van de afgelopen twee jaar.

Na een warm onthaal (in eerste instantie op de Fraijlemaborg door domeinvoorzitter Economie en Management HvA Willem Baumfalk waarna de gasten onder begeleiding van Baumfalk zijn doorgesneld naar BOOT Zuidoost) streek mevrouw Dalgliesh onder begeleiding van Mohamed Baba, directeur Strategie & Beleid a.i. bij het stadsdeel, neer aan tafel bij onze studenten. Best practices werden afgewisseld met, kritische vragen, aandachtspunten en persoonlijke ervaringen van de studenten. Over een ding waren Muriël Dalgliesh, de Keukentafel- en Spreekuurstudenten het zeker eens: armoede is niet onwaarschijnlijk in Amsterdam Zuidoost.

“namens alle bewoners van Zuidoost wil ik jullie hartelijk bedanken”
(Muriël Dalgliesh, voorzitter bestuurscommissie Zuidoost)

Onderwerp van gesprek tijdens het werkbezoek was eveneens het Fieldlab Zuidoost. Als afgevaardigde van dit Fieldlab, heeft Elke van der Heijden (onderzoek en ontwikkeling Urban Management HvA) concreet kunnen toelichten welke toegevoegde waarde lectoraal- gestuurd onderzoek kan bieden op de praktijksituaties waar BOOT mee in aanraking komt en op deze resultaten de projecten en programma’s kunnen worden door ontwikkeld.

Resultaat van de ochtend? Zowel het stadsdeel Zuidoost als BOOT Zuidoost komen tot de volgende conclusie: de kracht van de samenwerking ligt in het aanvullen, samen optrekken en versterken (van elkaar, maar ook van andere organisaties of bewoners van het stadsdeel). Afgesproken is daarom om de gesprekken over de samenwerking tussen BOOT Zuidoost en stadsdeel Zuidoost te continueren, met een gerichte focus op het samenstellen van een gemeenschappelijke agenda voor de aankomende jaren. Tevens had Muriël Dalgliesh een heldere tip: probeer nog meer aansluiting te vinden bij andere organisaties in de wijk. Bundel de krachten en trek samen op, om de aanpak op bewoners, gezinnen en organisaties zo effectief mogelijk vorm te geven.